Активісти вимагали від Міськради визнати Росію країною-агресором (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 26 лютого 2015, 14:10
24 лютого біля харківської Міськради пройшов пікет, на якому активісти вимагали від депутатів визнати Росію країною-агресором.
Активісти вимагали від Міськради визнати Росію країною-агресором (фото)

В пікеті взяло участь біля 40 чоловік. Серед них були представники партій ВО «Свобода», «Демократичний альянс» та харківського «Євромайдану». Окрім вимог визнати Росію країною-агресором, активісти наполягали на необхідності посилення заходів безпеки в місті та недопущення повторення нових терактів.

Євген Лісічкін, «Демократичний альянс»: «Люди тут зібралися задля того,щоб визнали Росію агресором. Партія «Демократичний альянс» виступає за закриття всіх комунальних підприємств, які не є природними монополіями, за публікацію проектів земельних рішень, орендувань та продажів землі, які зараз ніде не публікуються, за закриття комунального ЗМІ «Харьковские известия», адже вони більшою мірою є рупором влади. Достатньо вісника, де будуть публікуватися рішення харківської Міської ради і розпорядження харківського голови».

Ігор Швайка, ВО «Свобода»: «Ми звикли жити до останнього часу. Рік тому, ще відносно в мирний час. Сьогодні ми вимагаємо від Міської ради голосування по двом питанням. Перше можна зробити вже сьогодні: визнати Росію країною агресором, яка зацікавлена в дестабілізації ситуації в Харкові як місті-мільйоннику, місті прифронтовому і місті ключовому з різних сторін. Друге питання – підготувати відповідну програму навчання та підготовки людей до дій в ситуації надзвичайного стану, який складається зараз в Харкові».

Проте харківська Міськрада відмовилася визнавати Росію країною-агресором. За включення цього питання в порядок денний проголосувало 19 депутатів,47 – проти, а троє просто утрималось. 

comments powered by HyperComments