Бійці «Східного корпусу» розповіли, що в Харкові нічого не робиться для його оборони (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 4 березня 2015, 17:00
4 березня в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася прес-конференція стосовно територіальної оборони Харкова за участі бійців «Східного корпусу».
Бійці «Східного корпусу» розповіли, що в Харкові нічого не робиться для його оборони (фото)

В прес-конференції взяли участь командир роти «Східний корпус» Олег Ширяєв, командир взводу Андрій Милий та командир відділу Артем Мошенський. Вони нещодавно повернулися з Маріуполя і тепер, маючи бойовий досвід, розповіли про головні пріоритети в обороні міста.

«Повернулися раніше в зв’язку з нестабільною ситуацією в місті Харкові, – розповів Олег Ширяєв, – мається на увазі – терористичної. А ситуація така: я, як командир підрозділу, як людина, якій небайдужа доля міста, доля області в цілому та доля Слобожанського краю, хотів би сказати, що нічого не помінялось за весь час в територіальній обороні міста. Є у нас політики, які не визнають Росію агресором. Судячи з всього, вони там мають власні бізнес-інтереси або особисті амбіції. Або це можна назвати прихованим сепаратизмом».  

Ширяєв наголосив на тому, що зараз вкрай необхідно активно займатися територіальною обороною міста. Що до сих пір не робиться. Це може бути, наприклад, риття протитанкових ровів та «прочісування» територій (як то покинутих полігонів чи складів), які можуть використовуватися ворогом. Крім того, для оборони міста також необхідна соціальна підтримка, без якої вона стає неможливою.

За словами бійців, під час свого відрядження в Маріуполі вони набралися достатньо досвіду, щоб брати участь в обороні міста. За весь час в «Східному копусі» не було жодного загиблого. Також Артем Мошенський коротко розповів про ту складну ситуацію, яка склалася в Маріуполі. Місцеві мешканці бояться, що знову можуть прийти ДНРівці. Це дуже сильно контрастує зі ситуацією в Харкові, по якому навіть і не скажеш, що поруч йде війна.

«Люди думають, що війна – це справа військових, – розповів Андрій Милий, – але вони не розуміють, що це стосується всіх. І в першу чергу це стосується мирних мешканців, оскільки вони страждають більш за все»

 

comments powered by HyperComments