Громадські активісти презентували програму по підвищенню обороноздатності міста(фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 17 березня 2015, 23:23
17 березня на площі Свободи громадські активісти презентували програму по підвищенню обороноздатності Харкова.
Громадські активісти презентували програму по підвищенню обороноздатності міста(фото)

Громадські активісти, які вже рік займаються цими проблемами, провели брифінг, де підняли питання щодо обороноздатності міста Харкова і озвучили пропозиції громадськості щодо видатків з місцевого бюджету на цю програму.

Сергій Сич, начальник Громадського штабу оборони: «Ми хочемо, щоб міська влада згідно Конституції, згідно всіх законів, згідно своїх обов’язків виділила кошти на захист Харкова, на безпеку своїх громадян. Ми цю програму передамо депутатам та меру нашого міста. Ми хочемо, щоб ця програма була утверджена на найближчій сесії Міської ради. І, відповідно, щоб вона виконувалася. А ми її контролювали».

Євген Лісічкін, партія «Демократичний альянс»: «В першу чергу це встановлення в місцях масового скупчення людей і місцях, де можуть проводитися терористичні атаки, відеоспостереження, це сканери особистих речей, це матеріально-технічна підтримка батальйонів МВС, спецпідрозділів СБУ та військових частин, це соціальні гарантії учасникам АТО, це в першу чергу 100-% компенсація житлово-комунальних послуг, це військово-патріотичне виховання молоді (…) і це, звичайно, приведення в належний стан бомбосховищ».

Подібні програми вже діють Житомирі, Черкасах, Вінниці, Тернополі. Активісти наголошують, що якщо міська влада не прийме цю програму, то вони будуть цього вимагати. На брифінгу була озвучена інформація, згідно якої в Харкові тільки 40 % бомбосховищ знаходяться в оптимальному вигляді.

Віталій Тропачов, Громадська Самооборона: «Ми приходимо на об’єкт і бачимо там тільки один вхід. А другий або завалений, або закладений. У випадку руйнувань, якщо цей вхід буде блоковано – всі люди там і залишаться. І це не поодинокий випадок. Ми бачили декілька таких». 

comments powered by HyperComments