В «Мистецтві Слобожанщини» показали фільм про Марину Абрамович (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 18 березня 2015, 13:21
17 березня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» пройшов показ фільму Меттью Ейкерса та Джеффа Дюпре «Марина Абрамович: у присутності художника».
В «Мистецтві Слобожанщини» показали фільм про Марину Абрамович (фото)

Захід відбувся в рамках арт-проекту «WWW» (World Win Women). В фільмі можна побачити підготовку Марини Абрамович до власної ретроспективної виставки в Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку. Тоді відвідувачі музею мали змогу особисто взяти участь у реконструкції найбільш провокативних та знакових перформансів художниці.

Аліна Шелковіна, співробітниця галереї: «Фільм являє собою ретроспективу робіт Марини Абрамович. Тобто ретроспективу в Нью-Йоркського музею сучасного мистецтва. Ну і, власне, чому ми вирішили його показати в рамках цієї виставки? Бо цей фільм про жінку-художницю, про її перемогу над собою, про її перемогу над суспільством, про її стосунки з суспільством, про міждисциплінарність сучасного мистецтва. Ну і, власне, ми вирішили, що цей фільм буде добре перегукуватися з основними ідеями нашої експозиції».

Марина Абрамович – відома югославська художниця-перформер. Своїми гострими та провокативними роботами вона викликала гарячі суперечки та скандали. Себе художниця називає «бабусею перформансу». У 1997 році вона отримала «Золотого лева» на Венеціанському бієнале за інсталяцію, під час якої вона перемивала гору закривавлених кісток. Присвячена вона була пам'яті жертв війни в колишній Югославії.

comments powered by HyperComments