В Харкові буде створений 15 резервний батальйон «Правого Сектору» (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 20 березня 2015, 10:43
Про це заявив командир резервного батальйону ДУК «Правий Сектор» на прізвисько «Самурай» під час брифінгу, який відбувся 19 березня в Харківському кризовому центрі.
В Харкові буде створений 15 резервний батальйон «Правого Сектору» (фото)

На ньому були окреслені основні задачі, цілі та напрямки діяльності новоствореного батальйону. «Одна з основних задач – це в першу чергу безпека нашого міста та його мешканців, – пояснив «Самурай», – відповідно буде проводитися робота з узгодженням з правоохоронними органами в певних питаннях».

Новостворений батальйон буде забезпечувати безпеку на різноманітних акціях, проводити спільні патрулювання, а в перспективі – патрулювати кордони Харківщини. Також бійці братимуть участь в бойових діях на Донбасі. Батальйон буде діяти в рамках чинного законодавства та використовуватиме виключно легальну зброю. Проте, як зазначив «Самурай», в разі необхідності вони за ці рамки готові виходити.

«Наш батальйон не ставить перед собою політичних цілей, – розповів начальник штабу 15-го резервного батальйону «Серго», – основна мета його створення – це безпека міста Харкова та захист харків’ян як від зовнішньої агресії, так від проявів сепаратизму. Всі знають, що сепаратистське підпілля в Харкові існує. Це ні для кого не секрет. І настільки нам відомо, це основна ударна сила, на яку розраховують наші вороги для змінення ситуації в Харкові на свою користь».

Батальйон буде формуватися з добровольців, які будуть проходити попередній відбір та перевірку. Більшість бійців, які на даний момент зголосилися приєднатися, є харків’янами. 

comments powered by HyperComments