Волонтери розповіли, як вивозили людей з окупованих територій (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 20 березня 2015, 17:48
19 березня в Харківському кризовому центрі відбулася прес-конференція за участі волонтера Євгена Капліна та російської журналістки Вікторії Івлєвої, які розповіли про те, як вивозили людей з окупованих територій.
Волонтери розповіли, як вивозили людей з окупованих територій (фото)

Вони розповіли як під час чергової операції по евакуації мирних мешканців біля блокпосту на в’їзді до Станиці Луганської ЛНРівці затримали автобус, де знаходилось 45 чоловік. Серед них були малі діти (в тому числі і немовля, яке потребувало госпіталізації), старики, люди з обмеженими можливостями. Вікторія Івлєва, яка тоді супроводжувала автобус, потрапила в полон на 4 години. В неї забрали документи, телефони, записники. Самих людей відправили назад.

Влада так званої «ЛНР» звинуватила активістів у викраденні людей. Тоді на місцевому телебаченні був показаний відеоролик, в якому дії ЛНРівців пояснювалися тим, що волонтери начебто «викрадають дітей». Цьому ролику Івлєва протиставила власні відео, які вона зняла в таборі для вимушених переселенців «Ромашка». На них жінки, яких свого часу було вивезено волонтерами, розповіли, що зараз вони в порядку, що волонтери не брали з них жодних грошей і що вірити їм таки варто.

Вікторія Івлєва висловила своє обурення діями ЛНРівців, які своїми діями порушили права тих людей. Вона вважає, що ця акція спрямована проти неї та інших волонтерів задля їх дискредитації. Але не зважаючи на наявні проблеми та труднощі, активісти не планують припиняти свої волонтерської діяльності. Як вони зазначали, існує чимало способів допомогти. 

comments powered by HyperComments