Як оформити житлову субсидію за новими правилами

Вівторок, 24 березня 2015, 13:49
Якщо у вас є дві квартири або ви здаєте житло в оренду, тепер це не буде перепоною для одержання субсидії на послуги ЖКГ. Отримати житлову субсидію мають право ці власники квартири чи будинку, які витрачають на оплату ЖКГ, виходячи з соціальної норми житла або з соціальних норм користування послугами, більше ніж обов'язковий рівень плати.
Як оформити житлову субсидію за новими правилами

Про це двадцять третього березня на прес-конференції повідала Тетяна Бабенко, чиновник ХОДА.

Тепер субсидію даватимуть на підставі тільки двох паперів: декларації про сукупний дохід усіх жителів родини за минулий рік та заяви на призначення житлової субсидії.

Суму доходів вказуватимуть за вирахуванням сплачених податків.

«Для працездатного члена сім'ї, який не працює і не може підтвердити свій дохід, сума доходу встановлюється на рівні прожиткового мінімуму. Єдине обмеження - придбання сім'єю впродовж року товарів або послуг на суму більше 50 тис. грн», - сказала Тетяна Бабенко.

Усі папери можна подавати особисто або спрямовувати поштою в управління праці та соцзахисту населення за місцем реєстрації людини.

Контроль за правильністю призначення субсидії, за достовірністю представлених даних тепер буде дієвішим завдяки постійному обміну інформацією з Пенсійним Фондом, фіскальними органами.

Субсидію також тепер даватимуть не тільки власнику, але і орендарю приміщення за наявності письмового договору про оренду житла.

«Перевірка достовірності наданої заявником інформації відбуватиметься після того, як органи праці і соціального захисту населення призначать субсидію. Субсидії, які будуть нараховані надмірно внаслідок недостовірних даних, перераховуватимуться і повертатимуться клієнтом в подвійному розмірі», - завірила перший заступник директора Департаменту.

Субсидію тепер призначатимуть рівно на рік, причому тепер застосовуватимуть автоматичний перерахунок для тих родин, які сьогодні вже отримують субсидію. Це будуть робити самостійно органи соцзахисту населення без участі заявників.

 

comments powered by HyperComments