Волонтери придбали снайперську гвинтівку для бійця (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 24 березня 2015, 20:16
24 березня в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася презентація снайперської гвинтівки, купленою волонтерами для бійця ДУК «Правого сектору».
Волонтери придбали снайперську гвинтівку для бійця (фото)

В прес-конференції взяли участь волонтерка, активістка харківського Автомайдану Катерина Яресько та представник громадської організації «Вільні люди» Богдан Ткачук. Вони оприлюднили результати спільного волонтерського проекту, що дав можливість купити сучасну снайперську гвинтівку для бійця добровольчого батальйону ДУК «Правий сектор».

«Це добровольчий батальйон, який не забезпечується ні Міністерством внутрішніх справ, ні Міністерством оборони, – розповіла Катерина Яресько, – тому зброї в них там немає. Є тільки власна зброя або трофейна. Там не вистачає хорошої, високоточної зброї. Ця гвинтівка призначена для снайперів, які воюють там на передовій. Там є дуже талановитий хлопець. Він самоучка. Його ніхто не навчав, він вчився по книжках. Те, чого він досягнув за цей рік – це значний результат».

Гвинтівка була куплена в Запоріжжі. Кошти на неї зібрали небайдужі. Всього скинулося від 70 до 100 чоловік. Мінімальний внесок, пожертвуваний ними, сягав 100 гривень. Сама гвинтівка, за словами волонтерів, стрілятиме на відстань до 1 кілометра 200 метрів. До неї також будуть закуплені патрони та ремінь з глушником. 

comments powered by HyperComments