Американський психолог Френк Пьюселік проведе у Харкові семінар по роботі з ПТСР у ветеранів

П'ятниця, 27 березня 2015, 11:01
Психолог Френк Пьюселік проведе 28 березня в Харкові семінар по роботі з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР) для психологів, волонтерів, соціальних працівників і членів сімей воїнів.
Американський психолог Френк Пьюселік проведе у Харкові семінар по роботі з ПТСР у ветеранів

Власний військовий досвід, а також роки роботи з ветеранами різних воєн у різних країнах дозволили Френку Пьюселіку виробити систему роботи з ПТСР, якою він ділиться з усіма охочими.

Харків Френк Пьюселік відвідає на запрошення БФ "Мир і порядок".

Адаптація військовослужбовців, які повертаються із зони АТО, до мирного життя, особливо в умовах розпочатої 18 березня демобілізації, є нагальною проблемою для України в цілому і Харківської області - в наш регіон із зони бойових дій прибувають близько 2 тисяч солдатів і офіцерів.

Пройшовши війну у В'єтнамі, Френк Пьюселік сам зіткнувся з проблемою адаптації до «цивільного» життя. Вже ставши успішним бізнес-тренером, він продовжував роботу з американськими ветеранами воєн, розробляв систему роботи з ПТСР, яка не тільки допоможе солдату після повернення з війни пристосуватися до мирного життя, але і навчить оточуючих його людей правильно ставитися до ветерана.

На думку психолога, робота з ветеранами є однією з найважливіших завдань суспільства, що зіткнулося з війною. Людина, що потрапила в зону бойових дій, змінює свої пріоритети і моделі поведінки швидко і кардинально, а їх зворотна заміна може розтягнутися на довгі роки. Відмінності в цінностях і світогляді у цивільного і військового заважають колишньому солдату відчути себе потрібним в мирному житті, а його близьким - висловити ветерану повагу і вдячність.

Семінар, який Френк Пьюселік проведе 28.03, в прес-центрі «Металіст», розрахований на психологів, соціальних працівників, волотнёров, самих ветеранів та їхніх родичів.

comments powered by HyperComments