О. Яків Кротов: «Я хотів стати священиком відразу після хрещення» (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 2 квітня 2015, 11:30
З0 березня в Свято-Дмитрівській церкві відбулася відкрита зустріч з настоятелем парафії Пресвятої Тройці в Москві (УАПЦ) та ведучим програми «С христианской точки зрения» на Радіо Свобода о. Яковом Кротовим.
О. Яків Кротов: «Я хотів стати священиком відразу після хрещення» (фото)

На відкритій зустрічі він прочитав лекцію «Чи був Христос, чи є Христос, чи буде Христос». Окрім, власне, роздумів навколо християнської релігії, він поділився власними думками стосовно соціального та політичного устрою сучасного суспільства. Після лекції він відповідав на різноманітні питання слухачів.

«Я хотів стати священиком відразу після хрещення, коли української церкви ще не було в жодному вигляді, – розповів о. Яків Кротов, – але стати священиком московської патріархії не вдалося. Бо ця церква досить консервативна. І врешті-решт вийшло так, що владика Ігор виявився тим єпископом, який погодився прийняти мене. Адже питання не в тому, кого вибираю я, а хто вибере мене. Характер у мене важкий, репутація кепська, погляди радикальні. Владика Ігор ризикує. Тому я тут. Я не думаю, що була б черга з українських або російських єпископів взяти мене до себе в священики».

Докладніше в наступному інтерв’ю.

 

comments powered by HyperComments