Місто готове відбити атаку зовнішнього супротивника, - воєнком Харкова

Понеділок, 6 квітня 2015, 20:06
У резерві сил оборони Харківської області знаходиться 10 військових частин, 1 бригада, особовий склад двох вищих навчальних закладів збройних сил України, а також загін державної прикордонної служби.
Місто готове відбити атаку зовнішнього супротивника, - воєнком Харкова

Як повідомив Юрій Калгушкін, заступник військового комісара Харківського обласного військкомату, в області і міста досить сил і засобів дати відсіч зовнішньому супротивникові. Практично в кожному місті області силами активістів організовані загони місцевої самооборони.

На початку квітня при кожному військкоматі області стартував процес з організації рот охорони. Кожна рота буде укомплектована до 120 чоловік особового складу, і всього по області таких рот буде 23. Вони формуються з добровольців, які з ряду причин не потрапили під загальнодержавну мобілізацію. Під командуванням досвідчених офіцерів добровольці пройдуть необхідний інструктаж і усі практичні заняття з військової підготовки. У їх обов'язки входить як патрулювання вулиць і охорона громадського порядку, так і боротьба з диверсійно-розвідувальними групами.

Під час заходу зі зміцнення обороноздатності області і міста проводиться будівництво трьох ліній оборони. Стоять так звані опорні пункти взводів, в яких будуть постійно знаходиться підрозділи ЗСУ, необхідна техніка і зброя. Один такий опорний пункт побудований у безпосередній близькості від міста. Будівництво цих пунктів проводиться під контролем військових інженерів, які особисто брали участь у воєнних подіях в зоні АТО.

Фахівці проаналізували всі особливості і недоліки оборонних об'єктів в умовах бойових дій, і нові пункти будуть побудовані з урахуванням усіх отриманих знань, аж до оптимальної марки цементу при будівництві.

Юрій Калгушкін відзначив високу патріотичну свідомість місцевого населення і оцінив величезну роботу, яку проводять громадські організації. Так, в Київському районі Харкова вже сформований добровольчий загін самооборони. Очолює його колишній офіцер - афганець, особовий склад загону посилено тренується і готовий виступити на захист Харкова.

Заступник воєнкома у черговий раз підкреслив, що влада міста і області приділяє недостатньо уваги організації першочергових завдань зі зміцнення оборони. Проте, силами громадських діячів діалог з представниками влади налагоджений і ситуація міняється в позитивну сторону.

 

comments powered by HyperComments