ЗНО- 2015: основні нововведення

П'ятниця, 10 квітня 2015, 11:29
Для того щоб удосконалити систему відбору абітурієнтів, цього року в системі ЗНО ввели декілька змін і інновацій. Повідомляє сайт Харківської міської ради.
ЗНО- 2015: основні нововведення

Основне нововведення полягає  в тому, що з’являється пороговий бал в оцінюванні знань, каже Олександр Сидоренко, директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Дворівненвий принцип оцінювання знань учнів має в основі наукову теорію, що пройшла апробацію в країнах Європи. Згідно з нею, по завершенню кожного тестового завдання за певною дисципліною експерти 9 регіональних центрів, і в Харкові теж, з’ясовуватимуть, яку кількість питань в силах охопити абітурієнт, щоб можна було його вважати мінімально готовим до занять у ВИШі.

Експертні комісії складатимуться з приблизно рівної кількості обраних під час конкурсу вчителів шкіл як з міста, так і з села, педагогів та науковців з ВИШів, представників громадськості.

За словами Сидоренка, перший тест з української мови та літератури відбудеться 24 квітня. Коли колишній учень не подолає мінімум вірних відповідей, то він не матиме права цьогоріч вступити у будь-який ВИШ. Ті абітурієнти, які впораються з мінімумом, одержать хоча б 100 балів, а потім збільшуватимуть кількість в наступних тестах до 200 балів, матимуть шанси вступити в престижні ВИШі, які робитимуть у себе високий прохідний поріг.

Цьогоріч, каже Сидоренко, вперше ЗНО з дисципліни українська мова та література поєднають з державною підсумковою атестацією, тож тестування оцінюватимуть за 200-бальною шкалою як для абітурієнта і за 12-бальною як для випускника.

comments powered by HyperComments