В Харкові презентували проект «Культура безпеки» (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 15 квітня 2015, 17:49
14 квітня в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася презентація проекту «Культура безпеки», під час якої автори пояснювали програму та можливості його реалізації.
В Харкові презентували проект «Культура безпеки» (фото)

В прес-конференції взяли участь Євген Романов, автор проекту «Культура безпеки» та Олег Векленко, професор Харківської державної академії дизайну та мистецтв. Вони розповіли про серію плакатів та брошур, присвячених цивільній безпеці. Романов зазначив, що до реалізації цього проекту він певний час вивчав досвід країн, де проблема тероризму стоїть досить гостро. «Вивчивши досвід і знання, дійшов висновку, що для нашої країни вкрай необхідна якась нова подача всіх цих знань і навичок задля запобігання тероризму», – наголоси він.

За задумом авторів, ця серія плакатів та брошур має бути цівкаю та корисною для широкого кола читачів, в тому числі і для дітей. Наприклад, в одній серії брошур коротко, проте досить вичерпно пояснюється як, наприклад, підготувати до надзвичайної ситуації власне житло, як діяти після отримання листа з погрозами чи як правильно скласти сімейний план. Брошури доповнені ілюстраціями, намальованими студентами Олега Векленка. На кожній із них зазначено телефони екстрених служб (МНС, міліція, СБУ) та адреса офіційного сайту проекту (www.ipatriot.in.ua).

За словами авторів, цей проект реалізовується як абсолютно аполітичний та некомерційний. Його основна мета – підвищення рівня обізнаності в суспільстві, адже вчасна профілактика може звести до мінімуму можливість терактів. Як зазначив Євген Романов, проект тримається на авторському ентузіазмі, а плакати та брошури доводилося друкувати за власні кошти. Проте на даний момент вони планують звертатися до волонтерів та благодійних фондів, які могли би допомогти в реалізації проекту. 

comments powered by HyperComments