Міськрада не прийняла пропозицій щодо оборони Харкова (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 15 квітня 2015, 23:25
14 квітня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція за участі ініціаторів проекту по територіальній обороні міста.
Міськрада не прийняла пропозицій щодо оборони Харкова (фото)

В прес-конференції взяли участь Надія Савинська та Вікторія Черевко («Демократичний альянс»), Сергій Сич (Громадський штаб оборони) та Дмитро Тютюнник (Форум народної дії). Вони розповіли про «Програму заходів забезпечення обороноздатності та територіальної оборони Харкова на 2015-2020 роки», яка була розроблена до чергової сесії міської ради.

Щодо самої програми, до вона передбачає: посилення патрулювання міста за рахунок громадських формувань, організацію відеоспостереження в місцях масового скупчення людей, створення на базі діючих військових частин військово-патріотичних гуртків, відновлення бомбосховищ, проведення навчань з самооборони та евакуації тощо.

«Незважаючи на наше дуже гнучке ставлення до міської влади і бажання конструктивного діалогу, нічого не вийшло, – розповіла вікторія Черевко, – це був своєрідний тест на можливість прозорості влади та її бажання почути думку харків'ян. Але в прямому сенсі слова ми опинилися по різні боки закритих дверей».

«Міська влада не прийняла наших пропозицій, – зазначила Надія Савинська, – єдина важлива поправка, яка була внесена, це прийняття заявки на відвідування сесії за 24 години. Сам мер сказав, що не розуміє, навіщо нам туди ходити. І з барського плеча дозволив давати слово в розділі «Різне», таким чином позбавивши можливості впливати на прийняття рішень. У харків'ян немає реальної можливості докричатися до міської влади».

Як зазначили активісти, міська влада аргументувала свою відмову тим, що оборона міста – це те питання, яким повинні займатися силовики. Воно поза їх компетенцією. 

comments powered by HyperComments