В Апеляційному суді відбудеться засідання у справі мера Люботина

Четвер, 16 квітня 2015, 12:47
Сьогодні, 16 квітня, о 14.15 слухатимуть справу мера Люботина (Харківська область) Володимира Олексійовича Теличка. Першого квітня його затримали на місці злочину на хабарі. Про це тоді повідомили на сторінках ФБ Антон Геращенко і Арсен Аваков.
В Апеляційному суді відбудеться засідання у справі мера Люботина

Того дня, окрім мера, представниками правоохоронних органів були затримані два депутати Люботина. Один з них керував земельною комісією. За виділення землі, розповів тоді Аваков, чиновники отримали хабар в сумі 250 тисяч гривен. Мер Люботина Теличко був заарештований з правом внесення застави в сумі 73000 гривень.

«Адвокати мера Теличка вже подали оскарження, щоб суму 73000зменшили, а то взагалі відмінили, а справу зам'яли по-тихому. Мер ліг до лікарні, щоб справу затягнути у зв'язку із станом здоров'я «, - повідомляють представники громадськості на сторінці ФБ. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10205808827635807&id=1110601063&__mref=message_bubble

У зв'язку з ситуацією, що склалася, представники громадськості просять усіх небайдужих прийти сьогодні на слухання цієї справи, щоб постежити за законністю винесеної ухвали.

Довідка.

Це вже не перший хабар мера Люботина. У вересні 2014 року мер Люботина, Харківської області Теличко Володимир Олексійович отримав хабар в сумі 500 (п'ятсот доларів США) від фізичної особи за підтримку питання відносно дозволу на розробку технічної документації на земельну ділянку на сесії міської ради. Першого квітня 2015 міського голову Люботина Харківської області Теличка Володимира Олексійовича затримали при отриманні останньої частини хабаря в сумі 32 000 (тридцять дві тисячі) гривень за підтримку питання і підписання рішення міської поради щодо виділення в оренду земельної ділянки фізичній особі.

Третього квітня 2015 Червонозаводський суд Харкова, а саме суддя Прошута Ірина заарештувала міського голову, з правом внести заставу 73.000 гривень, на що прокуратура Харківської області подала клопотання до Апеляційного суду Харківської області на збільшення запоруки до мільйона гривень.

У вересні 2014 року начальник управління земельних ресурсів Люботинської міської ради Желешкевич Валерій Йосипович отримав хабар в сумі 2.000 доларів США за прийняття заяви від фізичної особи, сприяння і підтримку питання відносно виділення земельної ділянки в оренду на території Люботинської міської ради. У березні 2015 року начальник управління земельних ресурсів Люботинської міської ради Желешкевич Валерій Йосипович отримав хабар сумі 5 000 гривень за підтримку питання відносно виділення земельної ділянки на сесії міської ради. У 2009, працюючи на посаді начальника управління земельних ресурсів Дергачівського району, був затриманий при хабарі в сумі 2.000 доларів США за позитивний розгляд заяви і виділення фізичній особі земельної ділянки. Ця справа за вказаним хабарем розглядається Дергачівським районним судом упродовж шести років і ніяких рішень не приймається.

 

comments powered by HyperComments