«Плакат. Театр. Життя»: у рамках «Четвертого блоку» відкрилася виставка плакатів Куликова

Вероніка Сергєєва  |  П'ятниця, 17 квітня 2015, 20:21
У галереї «VOVATANYA» відкрилася виставка «Плакат. Театр. Життя», яке об'єднало найяскравіші роботи метра харківської художньої школи Віталія Куликова. Передає сайт "Восточний дозор".
«Плакат. Театр. Життя»: у рамках «Четвертого блоку» відкрилася виставка плакатів Куликова

Віталій Куликов - відомий сучасний український художник, живописець, графік, книжковий дизайнер, плакатист. Він помер у 2015 році, тому культурні діячі Першої столиці задумали влаштувати програму до 80-річчя автора.

Ця програма стартувала 16 квітня виставкою його театральних плакатів, яка, окрім цього, є експозицією-супутником Міжнародної трієнале екологічного плакату «Четвертий блок».

«У нас цього року присутня номінація «Екологія культури». Раніше нам присилали плакати: кіно і театральні, вони були настільки різними, але виступали завжди поза конкурсом. І ми вирішили зробити цю номінацію, і вона дуже правильна, тому що без культури ми бачимо те, що відбувається на Донбасі», - повідомив президент трієнале Олег Векленко.

Що стосується Віталія Куликова, його професор назвав знаковою для Харкова фігурою.

«У його плакатах - чітка і грамотна композиція, тонка робота з шрифтом. Спеціально для виставок він ніколи не робив, він працював для вулиці, для людей. Дуже здорово, що така виставка у нас відкрилася і є прикрасою нашої трієнале», - додав Олег Векленко.

Експозицію склали плакати різних років, створені для різних театрів. Все їх об'єднує лише одне: тонке почуття мізансцени, уміння передати драматургію постановки, зробити це тонке, використовуючи ту метафоричну мову, яка стала однією з самих опуклих рис авторського стилю.

Виставка продовжиться до 16 травня. Вхід вільний.

comments powered by HyperComments