У Харкові знесли монументи комуністичного режиму (відео)

Субота, 18 квітня 2015, 11:03
Увечері сімнадцятого квітня у Харкові ще на два комуністичні символи стало менше. Невідомі «очистили» місцину від присутності «вождя» біля «ХАІ» та на ділянці біля «ХПІ».
У Харкові знесли монументи комуністичного режиму (відео)

Як «вождь покидав» подвір’я харківських ВИШів, показано на каналі «медіапроекту цивільної журналістики» «Накипело» в YouTube.

На ролику також видно, що для того щоб потрапити на територію ХПІ, двоє чоловіків болгаркою зрізують замок на брамах університету.

Нагадаємо, вночі 11 квітня невідомі знесли три пам'ятники в Харкові: Серго Орджонікідзе (навпроти входу на територію «Харківського тракторного заводу», Миколі Рудневу (в сквері навпроти апеляційного суду Харківської області), а також пам'ятник Якову Свердлову на Полтавському шляху. Люди, які знесли пам'ятники, заявляли, що таким чином виконують рішення парламенту про заборону пропаганди комунізму.

9 квітня Верховна Рада ухвалила закон «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки».

Документом усі місцеві ради зобов'язуються впродовж півроку прийняти рішення про перейменування усіх топонімів, що носять імена осіб, що обіймали керівні посади в СРСР, починаючи від секретаря райкому Компартії, а також демонтувати пам'ятники тоталітарних режимів.

 

comments powered by HyperComments