Ярина Чаговець розповіла про потреби харківського шпиталю (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 20 квітня 2015, 22:21
20 квітня в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася прес-конференція під час якої голова волонтерської організації «Сестра милосердя АТО» Ярина Чаговець розповіла про ситуацію в харківському військовому шпиталі.
Ярина Чаговець розповіла про потреби харківського шпиталю (фото)

В першу чергу волонтерка розповіла про нагальні потреби шпиталю. Ярина Чаговець зазначила, що коли бійці до них потрапляють, то їх одяг нерідко опиняється зовсім зруйнованим та непридатним до подальшого носіння. Але тих речей, які видає їм шпиталь, залишається недостатньо. Тому є нагальна потреба у взутті, тому числі і домашньому, спідній білизні, шкарпетках, а також  термоковдрах, необхідних для транспортування потерпілих. Крім того, для підтримання належної чистоти в шпиталі потрібні миючі засоби та пральні порошки. А щодо продуктів харчування, то в них нагальної потреби немає.

Також Ярина Чаговець зазначила, що бійці постійно потребують сигарет. «Сигарет не вистачає, – розповіла вона, – мабуть, більше, ніж всього іншого. Легко сказати людині: «Не пали. Ти ж в лікарні». Лікарі так кажуть. Але люди повернулися із зони АТО. Їх можна зрозуміти».

За словами Ярини, на даний момент в шпиталі перебуває 360 чоловік, з них 6 – в реанімації. Окрім поранених, там лікуються бійці з різними хворобами, в тому числі і з психічними розладами. Вона зазначила, що під час теперішнього «перемир’я» до шпиталю продовжують поступати постраждалі. Але волонтерської допомоги вони отримують менше. Ярина Чаговець це пов’язує з тим, як подається інформація в медіа: читаючи про малу кількість постраждалих, люди думають, що вже такої допомоги не потрібно.

 

comments powered by HyperComments