«Детская площАРТка»: результати та підсумки проекту (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 24 квітня 2015, 16:26
23 квітня в Харківському антикризовому центрі відбулася прес-конференція за участі ініціаторів та кураторів проекту «Детская площАРТка».
«Детская площАРТка»: результати та підсумки проекту (фото)

В заході взяли участь Олена Зіненко, режисерка та креативна директорка ТО «Два Товариша», Кирил Мизгін, заступник керівника слов'яно-німецької археологічної експедиції, Марина Конєва, заступниця директора ХГХГ та Олена Рибка, заступниця директора з наукової роботи ОКЗ «Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди». Вони розповіли про результати відкриття другого сезону проекту «Детская площАРТка».

«Детская площАРТка – це свого роду лабораторія неакадемічної дитячої творчості, завдяки якій діти отримують можливість розвинути свої художні та творчі навички. В її рамках проходять різноманітні майстер-класи, виставки, відкриті читання тощо. Вони передусім призначені для дітей віком від 6 до 12 років, хоча в проекті брали участь малюки дошкільного віку.

За словами Олени Зіненко, «Детская площАРТка» стала не тільки місцем для дитячої творчості, а й певним майданчиком, де батьки та діти спілкуються  один з одним. «Хочеться, щоб суспільство формувалося в діалозі», – наголосила вона.

Взагалі, перед проектом стояв цілий ряд задач: забезпечити творчу комунікацію серед дітей та дорослих, розширити їх світогляд та розвинути творчий потенціал тощо. Адже творчість для дитини – це також один із способів пізнання світу. 

comments powered by HyperComments