Нетрадиційний видобуток газу в цифрах і без міфів (Відео)

Четвер, 30 квітня 2015, 21:09
У ХАКІ вперше оприлюднили результати дослідження з розробки газу з нетрадиційних джерел в Харківській області.
Нетрадиційний видобуток газу в цифрах і без міфів (Відео)

Робоча група фахівців з Харкова і Києва аналізувала соціально-економічні переваги спільно з американськими колегами, які надали дані для порівняльного аналізу, – повідомляє Харківський кризовий інфоцентр.

«Ключове увагу у вивченні цього питання було приділено не політичним дискусіям навколо видобутку нетрадиційного газу (сланцевого), - підкреслив виконавчий директор DiXi Group Антон Антоненко, - а економічний ефект розвитку безпосередньо для видобувного регіону. За основу ми брали економіку Харківщини і змоделювали той вплив, який принесе розвиток галузі. Для того щоб робити ті чи інші висновки ми керувалися економічними розрахунками ».

Експерт пояснив, що всі цифри і проведений аналіз після презентації буде опублікований у відкритому доступі. Дослідження спирається на статистичні дані державних органів у Харківській області. Крім того, також враховувалися попередні наукові роботи в цьому напрямку і публікації в засобах масової інформації.

«За основу взяли статистичні дані, - пояснив аргументованість дослідження керівник програм DiXi Group Роман Ніцович, - робили запити до Харківської обласної ради, обласної державної адміністрації, проводили інтерв'ю з учасниками ринку. Насправді є певний дефіцит вихідних даних, особливо це стосується рівня районів. Бо спочатку ми хотіли зробити зріз і показати, як це працює на прикладі окремих районів ».

Фахівець звернув увагу, що навіть у службі статистики немає розбивки на підгалузі. Зараз в Україні класифікація за видами діяльності досить спрощена в порівнянні з європейськими країнами (читати далі).

 

comments powered by HyperComments