«Київстар» запустив тестування 3G-мережі в Київській області

Четвер, 14 травня 2015, 19:38
Компанія «Київстар»‬, презентуючи технічне тестування технології передачі даних ‪‎3G‬ в Кам'янець-Подільському (разом з Броварами Київської області технологія тестується тут з 15 квітня), зробила довгоочікувану заяву про запуск із сьогоднішнього дня тестування 3G-мережі в Києві.
«Київстар» запустив тестування 3G-мережі в Київській області

Як повідомляє кореспондент «Восточного», вслід за столицею вже з 18 травня розпочнеться тестування 3G-технології у Львові.

«В обох випадках ми говоримо про передачу даних у форматі 3G не у рамках якого-небудь магазину або однієї вулиці - ми накриваємо сигналом усе місто цілком», - повідомив експерт проекту 3G компанії «Київстар» Алессандро Ананія.

Упродовж першого дня в Києві до 3G підключать 80 %  базових станцій.

 

«Усього на даний момент до цієї технології в режимі некомерційного технічного тестування вже залучилося 12 тисяч абонентів «Київстар». Тільки впродовж 2015 року оператор проінвестував у цю технологію в Україні близько 4,2 млрд грн (у тому числі 2,7 млрд грн тільки за ліцензію). Цього року компанія планує запустити технологію 3G на 3 тис. базових станцій, технологію LTE (4G) - на 1 тис. базових станцій», - додав він.

У компанії пояснили, що некомерційне тестування відчує не більше 2% користувачів, вибраних оператором випадковим чином.

Компанія просто повідомить їх смскою, що тепер у них є 3G, і якщо абонент не проти (є і не зовсім приємний для когось момент: батарея сідає швидше, наприклад), то він може випробувати новий формат передачі даних і за бажанням повідомити свої зауваження операторові.

Послуга надаватиметься безкоштовно. Операторові це дасть можливість аналізувати, наскільки росте мобільний інтернет-трафік користувачів і обмін даними (вже зараз видно, що трафік росте в рази).

 

comments powered by HyperComments