Володимир Федорін презентував книгу «Гудбай, імперіє! Розмови з Кахою Бендукідзе» (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 15 травня 2015, 14:02
14 травня в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася презентація книги Володимира Федоріна «Гудбай, імперіє! Розмови з Кахою Бендукідзе».
Володимир Федорін презентував книгу «Гудбай, імперіє! Розмови з Кахою Бендукідзе» (фото)

Ця книга являє собою спробу передати знання та досвід грузинського реформатора, який тісно співпрацював з Україною в останні місяці свого життя. Він намагався переконати українців в тому, що їм зараз вкрай важливо не втратити шанс знайти свій шлях цивілізованого розвитку. Також під час презентації книги Володимир Федорін розповів подробиці бесід з Кахою Бендукідзе та поділився досвідом написання та видавництва цієї книги. Також він окреслив власне бачення тієї ситуації, яка склалася в Україні.

«А Україна переживає найглибшу кризу за свою недовгу пострадянську історію, – розповів Володимир Федорін, – і ті уроки, які Україна, її активні громадяни витягнуть з передісторії цієї кризи, з самої цієї кризи, з пошуку відповідей на питання «як же нам бути?», від цього залежить дуже багато. Перш за все залежить те, чи застане наше покоління, покоління наших дітей часи, коли можна буде перестати думати про політику, про війну, а просто займатися творчістю. Тому що відповіді на питання, які зараз стоять перед нами, будуть давати ті інститути, які ми поставимо. І досить буде інституту суду, інституту вільної преси, інституту політичної конкуренції для того, щоб підтримувати систему в порядку, підтримувати справедливий устрій людей, підтримувати основи для швидкого наздоганяючого зростання. Тому що якщо Україна не буде наздоганяти Європу, то шансів досягнути це у нинішнього покоління, напевно, не дуже багато.

Як зазначив Володимир Федорін, Каха Бендукідзе, архітектор грузинських ліберальних реформ, був одним з найвидатніших постсовєтських реформаторів. За словами автора, той факт, що книга спочатку вийшла в Україні, є символічним. 

comments powered by HyperComments