В Літмузеї відбувся Ресторанний день (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 17 травня 2015, 13:56
16 травня в харківському Літературному музеї пройшов традиційний Ресторанний день.
В Літмузеї відбувся Ресторанний день (фото)

Літературний музей Ресторанні дні проводив неодноразово. Того дня він був приурочений до Всесвітнього дня музеїв, до відзначення якого долучився Літмузей. Відвідувачі на свіжому повітрі могли скуштувати різноманітні страви та напої від харківських рестораторів, а також побачити сам процес їх приготування.

«Харківський літературний музей дуже відкритий до таких ініціатив, – розповіла Марія Заїченко, головний зберігач Літературного музею, – ми з радістю долучаємося до них. У нас чудовий садок. Ми запрошуємо Ресторанний день як організацію проводити заходи тут. Це наша ініціатива. Минулого року ми проводили Ресторанний день і навесні, і влітку, і восени. Тільки взимку з сезонних причин ми не могли це зробити. Але знову прийшла весна. І ми знову запросили ресторанний день. На 20 червня запланований Фестиваль вуличної їжі, який пройде у нас в садку. Також я думаю, що літній Ресторанний день, який проходить щосезону, відбудеться в Літмузеї».

Ресторанні дні проводяться в різних країнах світу. Їх ідея полягає в тому, щоб відвідувачі могли весело провести час і отримати нові гастрономічні враження, а ресторатори – продемонструвати свої вміння та навички перед широким колом відвідувачів.

comments powered by HyperComments