У Полтаві почали судити харківського мера. Перед судом колотнечі активістів з міліцією

Понеділок, 18 травня 2015, 11:20
Сьогодні, 18 травня, у суді Полтави (Київський район) почали судити Кернеса і двох його помічників.
У Полтаві почали судити харківського мера. Перед судом колотнечі активістів з міліцією

Як повідомляє інтернет-видання «Дозор», Геннадій Кернес прибув до Полтави і вже знаходиться у приміщенні суду (Київський район).

 Активісти, футбольні ультраси, які приїхали з Харкова, Дніпропетровська, зібралися біля приміщення суду та розпочали пікет.

Як передає полтавське видання «Коло», до зали засідання не пропустили журналістів, мотивували  браком вільних місць. З ції причини між активістами і міліціонерами відбувся конфлікт.

Геннадія Кернеса і двох його охоронців (Блинника і Смицького ) звинувачують в скоюванні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (тортури) і ч. 1 ст. 129 (загроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Сам Геннадій Кернес вважає справу сфабрикованою і політично мотивованою. Міський голова не визнає провину і обіцяє в суді надати аргументи його непричетності до справи.

До речі, свідком у справі Кернеса виступить колишній глава Департаменту сім'ї, молоді і спорту Андрій Хижняк, підозрюваний раніше за цілим букетом статей КК України, від здирства до викрадення людини.

 

comments powered by HyperComments