В Харкові пройшла акція «Запали вогник в своєму серці» (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 18 травня 2015, 14:58
17 травня кримськотатарська молодь зібралася на площі Конституції щоб провести акцію, присвячену пам’яті жертв депортації кримських татар.
В Харкові пройшла акція «Запали вогник в своєму серці» (фото)

«Ця акція називається «Запали вогник у своєму серці», – розповіла Алімє Шевкетівна, – вона проводилася більш ніж 10 років у різних містах Криму, в тому числі і в Сімферополі. Декілька років тому її почали проводити в Києві та Львові, адже там на той момент було створене земляцтво кримських татар. А в минулому році ця акція стала загальноукраїнською. Але нажаль, через дії російської окупаційної влади ця акція у Криму зараз не проводиться. Лишень на материковій Україні».

Учасники акції влаштували свічкову ілюмінацію. Вони зі свічок виклали зображення Криму та гербу кримських татар. Чимало учасників тримало в руках кримськотатарську символіку.

«Для нас це дуже важливо, – зазначив Ервін, учасник акції, – важливо тому, що це наша пам’ять. В Криму цю акцію заборонили. Тому ми вирішили провести її тут. Ми в минулому році робили теж саме. І сьогодні ми будемо проводити акцію, яку ще в 2007 році наша кримськотатарська молодь започаткувала в Криму. Ми сьогодні продовжуємо цю традицію. Наскільки мені відомо, в Криму замість проведення цієї акції будуть запускати повітряні ліхтарики. Бо її там заборонили. І її проведення кримінально карається».

comments powered by HyperComments