Ярослав Маркевич та Роман Семенуха - новi керівники міської та обласної парторганізації у харківській «Самопомочі»

Середа, 27 травня 2015, 15:58
25 травня у Харкові відбулись збори обласної та міської організацій політичної партії «Об'єднання «Самопоміч». На заході було обрано нове керівництво партійних організації. Про це повідомляє сайт РБК-Україна.
Ярослав Маркевич та Роман Семенуха - новi керівники міської та обласної парторганізації  у харківській «Самопомочі»
Харківську обласну парторганізацію «Об'єднання «Самопоміч» очолив народний депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Роман Семенуха, керівником міської парторганізації обрано народного депутата від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Ярослава Маркевича.

Участь у заході взяли делегати первинних партійних організації  «Самопомочі».  Під час зборів члени партії вкотре зазначили, що проведення виборів до місцевих рад повинно відбуватися за новим виборчим законодавством.

"Принципова позиція «Самопомочі» – впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками. Ця система позбавить сенсу таке ганебне явище, як торгівля місцями у списках, прибере з виборчих округів псевдосамовисуванців з гречкою, сприятиме внутрішньопартійній демократії, розбудові партійних структур на місцях, реальній конкуренції програм та ідей", -  підкреслив Роман Семенуха.

Зміни повинні відбутися і у виборах  міських голів. Самопоміч виступає за обрання мерів міст у два тури.

«Треба негайно виправляти ситуацію, коли міським головою може стати людина, за яку проголосувала реальна меншість виборців. Це викривляє суть виборів. Тому з метою підвищення легітимності обраних міських голів, «Самопоміч» наполягатиме на запровадженні виборчої системи абсолютної більшості для міст обласного значення – виборів мерів у два тури», - наголосив Ярослав Маркевич.
comments powered by HyperComments