Харків найбільше усиновлює малечу

Понеділок, 1 червня 2015, 12:21
Харківщина – лідер з усиновлення дітей. У регіоні сьогодні 4500 дітей-сиріт, усі вони перебувають в дитячих будинках, інтернатах та прийомних родинах, повідомляють спеціалісти профільної служби ХОДА.
Харків найбільше усиновлює малечу

За словами Тетяни Печерських, спеціаліста профільної служби ХОДА, на початку 2015 року дітей було більше, ніж 4500, однак кілька з них стали повнолітні, деяких усиновили. Але є і сумна статистика – 228 малюків з початку цього року поповнили лави дитбудинків. У більшості ситуацій у цих дітлахів батьки є, але їх позбавили прав на малечу. Та «новоспечених сирот», каже Печерських, швидко розберуть нові батьки, оскільки в місті чимало є людей, які люблять дітей.

Цього року, твердить Тетяна Печерських, тридцять сім дітей забрали прийомні родини, під опіку влаштовано сто шістдесят дві дитини, п’ятдесят шість дітлахів родини взяли в ролі рідних.

Забирали також і хворих дітей-сиріт, запевняє спеціаліст профільної служби, переважно це були батьки-іноземці.

За словами Печерських, сьогодні на Харківщині проблем з усиновленням нема, тепер стоять цілі черги за однією дитиною, а раніше було навпаки. Є в області чимало родин, які беруть дітей, незважаючи на те, що в них є власні малюки.

Допомогу на дітей, узятих з дитячих будинків, теж виплачують. Гроші надходять вчасно. Усиновителі одержують державну допомогу в розмірі 41280 грн, як на першу новонароджену дитину, на дітей, яких беруть під опіку, платять по 2300 грн на місяць, усе залежить від віку малечі.

 

comments powered by HyperComments