Харківські пластуни на Святу Трійцю «розвідали» новий табір (фото)

Тетяна Буряковська  |  Вівторок, 2 червня 2015, 10:05
Минулої неділі, у день Святої Трійці, активісти громадського об’єднання «Самопоміч» організували подорож прихильників харківського осередку українських скаутiв - організації «Пласт» в один з дитячих таборів на території Чугуївського району.
Харківські пластуни на Святу Трійцю «розвідали» новий табір (фото)

Тут на дітей чекали цікаві польові змагання та ігри-квести, а згодом — урочисте посвячення найбільш активних учасників пластових заходів в початковий статус прихильників Пласту. Тим часом команда кухарів, до яких долучився і народний депутат від «Самопомочі» Ярослав Маркевич, приготувала для всіх учасників і гостей свята справжній козацький куліш.

Як пояснюють організатори заходу, місце для проведення одноденних таборових зборів було обране невипадково.

-  Табір «Орлятко» — це звичайний табір, призначений для літнього відпочинку дітей, — розповів перший заступник голови Чугуївської райдержадміністрації Юрій Варжеїнов. — У серпні 2013 року ми провели тут пілотну військово-патріотичну зміну, під час якої старшокласники займалися за певною тематикою. Ми проводили зміну разом з командирами військових частин, які дислоковані на території Чугуївського району та міста Чугуєва. Вийшов вдалий проект, дуже цікавий для дітей, ми хотіли подовжити його в 2014 році, але тоді це не вдалося. На жаль, тема військово-патріотичного виховання — це те, що ми майже загубили за останні роки. І от цього року спільними зусиллями з волонтерами ми відновимо цей проект. За пропозицією наших партнерів у серпні тут відбудеться зміна пластунів. Ми знов будемо долучати до занять з дітьми військових, зможемо використовувати їхні ресурси для проведення екскурсій та навчань на полігонах. І наш табір стане в цій роботі пілотним зразком — якщо не для всієї України, то принаймні для Харківщини.


Сьогодні надійним приятелем Пласту є громадське об’єднання «Самопоміч», яке підтримує вже цілу низку корисних для суспільства громадських ініціатив.

— В харківському офісі «Самопомочі» ми відкрили коворкінг — суспільний простір, до якого запрошуємо всі добрі проукраїнські ініціативи, пов’язані з розвитком нашого міста та суспільства, — говорить народний депутат Ярослав Маркевич. — Першим резидентом нашого коворкінгу став харкiвський Пласт «Станцiя Харків» — патріотична організація, яка є поза політикою. Вона виховує в дітях любов до України і здорового способу життя. Ми радо надали їм наш майданчик і нашу підтримку.

Зi слів пана Маркевича, якщо ваша ініціатива спрямована на розвиток нашого міста — варто прийти до «Самопомочі» та безкоштовно отримати майданчик, де проводити свої заходи. В коворкінгу також можно отримати допомогу менторів — експертів у різних галузях як з Харкова, так i з іншого міста (Києва, Львова, Вінниці), де добре розвинуті місцеві громади і досить спеціалістів, які знаються на багатьох питаннях, починаючи від ЖКГ та енергозбереження до патріотичного виховання дітей. А ще в коворкінгу можна отримати технічну підтримку і, головне, спільноту активних людей, які займаються іншими проектами, теж корисними для громади. «Разом ми розраховуємо на ефект синергії — коли два плюс два дорівнює п’яти!», — каже Ярослав Маркевич.

 

comments powered by HyperComments