Красуні, човни і піратські пісні – «Хор самотніх сердець сержанта Пеппера» влаштував флешмоб... на річці (фото)

Аліна Ханбабаєва  |  Середа, 3 червня 2015, 18:17
Музиканти влаштували справжній концерт на човнах, а потім заспівали декілька пісень на набережній. Акція стала подарунком слухачам і своєрідним стартом підготовки міста до «Міжнародного дня музики». Повідомляє сайт "Восточний дозор".
Красуні, човни і піратські пісні – «Хор самотніх сердець сержанта Пеппера» влаштував флешмоб... на річці (фото)

«Організатори «Дня музики» попросили підтримати їх цікавим заходом. Спочатку ми хотіли заспівати на даху, але потім вирішили, що таке вже дехто до нас робив, а на човнах не співав ще ніхто. До того ж здався привабливим сам процес. Більше того, атмосфера води і течії відкривала нові горизонти, пов'язані з вибором репертуару, тому ми з радістю взяли в роботу і заспівали піратську пісню і пісню «Нева» групи 5'nizza, - говорить художній керівник хору Ганна Минакова. Ми брали участь в ДМ минулого року, виступали в костьолі. І того разу нам дуже сподобалися майданчик, публіка і загальний радісний настрій фестивалю. На наш погляд, аудиторія «Дня музики» складається багато в чому із слухачів, яким може бути цікаво те, що ми робимо. А ми завжди раді співати для тих, хто з живим відгуком реагує на нас».

«День музики» з'явився в Парижі в 1982 році, а зараз проходить в 740 містах 120 країн світу. Це день, коли музиканти, професіонали і аматори, виходять на вулиці своїх міст, щоб подарувати людям свято. Цього року в Харкові буде цілих два дні музики - 20 і 21 червня. Організатори обіцяють - музика звучатиме в усіх куточках міста, а головне - вхід на усі заходи буде безкоштовним.

«Вільна музика, вільний простір - основний принцип цього свята - говорить співорганізатор фестивалю Аліна Ханбабаєва. - Наша мета - наповнити місто музикою, зробити міський простір доброзичливішим для людей. Відкрити для них нових музикантів, нові місця, нові форми дозвілля. Ми хочемо, щоб це було загальне для усіх свято, тому запрошуємо усіх небайдужих приєднатися до його створення».

Брати участь у фестивалі можуть усі. Реєстрація не обов'язкова, але допоможе організаторам сформувати програму і створити карту подій. Заявки відправляйте на info@musicday.kh.ua до 7 червня.

Більше інформації можна дізнатися в «Фейсбуці» і «Вконтакті».

Фото: Ri Karina, Наталія Домбровська.

 

comments powered by HyperComments