Для харківських нацгвардійців провели заняття з тактичної медицини (фото)

Вівторок, 23 червня 2015, 13:51
Медичні працівники, які пройшли не одне випробування в зоні АТО, де багаторазово надавали допомогу пораненим, провели заняття з тактичної медицині з офіцерами Східного територіального управління Національної гвардії України.
Для харківських нацгвардійців провели заняття з тактичної медицини (фото)


Медики вирішили поділитися досвідом, який отримали в складних польових умовах. Всі вони мають постійне місце роботи, і в якості добровольців періодично виїжджають на схід країни для надання професійної допомоги всім, хто її потребує.

За статистикою, левова частка "безповоротних втрат", тобто - смерті армійців - відбувається через значної втрати крові. Тому, як зазначили в НГУ, спочатку на заняттях всі згадали правила користування звичайним кровоспинним джгутом і особливості його застосування (термін накладення, необхідність регулярно послаблювати і записувати час, заборона прямого контакту зі шкірою), а медики розповіли про суттєві переваги бандажів зарубіжного виробництва і показали процедуру їх використання.


Наступним пунктом заняття став процес евакуації пораненого з так званої «червоної» зони - зони суцільної небезпеки, в більш безпечне місце для ретельного огляду та надання допомоги. Офіцери випробували всі методи евакуації пораненого - від витягування безпосередньо на собі до транспортування за допомогою різних систем кріплення. При цьому медики нагадали про важливість наявності альпіністського карабіна на бронежилеті, адже в крайньому випадку пораненого можливо витягти з лінії вогню за допомогою мотузки з прив'язаним карабіном.

Останнім навчальним питанням став ретельний огляд пораненого і надання першої медичної допомоги перед відправленням в стаціонарне медичне установа. При цьому велику увагу приділили технології застосування приладу для дихання, який вводиться через ніс і є вкрай необхідним при опіку дихальних шляхів. Такий вид поранення досить поширений і вводить в оману, адже зовні людина неушкоджений, але дихати не має можливості та летальні випадки не рідкість.

Також ретельно розглянули процес допомоги при пораненні в грудну клітку і черевну порожнину, переломах різних видів і контузії.

Медики розповіли про особливості застосування протишокових препаратів, які є в наявності у гвардійців, і умови використання кровоспинних медикаментів типу «Целокс» іноземного виробництва, які потрапляють до українських військових тільки завдяки старанням волонтерів.

Главное

comments powered by HyperComments