Ігор Райнін обговорив з послом Фінляндії суспільно-політичну ситуацію в регіоні

Вівторок, 23 червня 2015, 14:07
Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов сьогодні зустрілися з Надзвичайним і Повноважним послом Фінляндії в Україні Ар’єй Інкері Макконен.
Ігор Райнін обговорив з послом Фінляндії суспільно-політичну ситуацію в регіоні

Сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію в регіоні, а також обговорили питання безпеки, роботу з переселенцями і перспективні напрями двосторонньої співпраці Харківської області з Фінляндською Республікою.

Як відзначив Ігор Райнін, у військово-політичному плані Харківської області вдалося досягти стабільності.

«Сьогодні Харків - мирне місто. Хоча внутрішня напруга все одно є присутньою. Цього року ми затримали близько 30 диверсійно-розвідувальних груп. А усього за час конфлікту їх було затримано близько 60-ти. Усі учасники цих груп проходили підготовку в диверсійних таборах Російської Федерації. І сьогодні Росія всіляко намагається дестабілізувати ситуацію зсередини. Але спецслужби в Харківській області працюють ефективно, і рівень координації дій усіх силових відомств в регіоні досить високий. Як результат, цього року ми вийшли на стовідсоткову розкриваність терактів і диверсій в Харківській області», - розповів голова ХОДА.

Що стосується соціально-економічної ситуації, керівник області відзначив, що територія Харківської області - прифронтова, що у будь-якому випадку позначається на економічних показниках.

«Проте, нам вдалося прийняти бюджет, який спрямований на розвиток регіону. Крім того, з обласною радою ми почали реалізацію ряду реформ на території області, у тому числі - пов'язаних з децентралізацією влади і добровільним об'єднанням громад. Реформи дозволять в Харківській області залишати на місцях близько 4 млрд. грн», - підкреслив Ігор Райнін.

Ар’я Інкері Макконен, у свою чергу, побажала, щоб на український ринок приходило більше фінських компаній, і підкреслила, що Фінляндія зацікавлена в подальшій співпраці з Харківською областю в різних напрямах, передає прес-служба ХОДА.

 

 

 

comments powered by HyperComments