Знову теракт? Чому були обстріляні маршрутки у Харкові?

П'ятниця, 26 червня 2015, 16:44
У четвер, 25 червня, увечері в Харкові були обстріляні рейсові автобуси. Як повідомили в прес-службі харківської міліції, близько 17.00 невідомі на іномарці під час руху відкрили стрільбу по автобусу I - VAN, який слідував по міському маршруту № 240.
Знову був теракт? Чому були обстріляні маршрутки у Харкові?

 За словами водія обстріляного транспорту, після звуку він подумав, що хтось кинув петарди. Але в наступну секунду в салоні розбилися стекла, поранивши двох пасажирів. Зупинивши автобус, водій відразу викликав міліцію і надав невідкладну медичну допомогу потерпілим.

Мені подзвонив водій, сказав, що його обганяв джип, - розповів журналістам директор підприємства «Немо», яке обслуговує маршрут, Рафік Гадіров. - З машини двічі вистрілили. У маршрутці в цей час було багато пасажирів, у тому числі діти. Я думаю, що обстріл пов'язаний із загальною обстановкою в країні. Говорити про те, що це зробили конкуренти, не можна. У нас кожен працює на своєму підприємстві, і роботи вистачає усім.

Буквально через двадцять хвилин в двох з половиною кілометрах від місця події сталося аналогічне НП: невідомі на джипі відкрили вогонь по маршрутці № 272. Однією з пасажирок вдалося розгледіти того, хто стріляв.

«Повз нашу маршрутку проїздив джип бежевого кольору, - говорить харків'янка Діана. - В нім з правого боку сидів чоловік - темне волосся, років 30. Раптом він протягнув руку і вистрілив прямо у вікно, біля якого я стояла. Скло лопнуло, усі закричали. Маршрутка зупинилася, і ми вийшли на вулицю. У мене виявилася маленька подряпина. Хоч була кров, я сказала, що викликати «швидку» не треба».

Як уточнили в міліції, постріли були зроблені з травматичної зброї. У місті ввели план «Перехоплення». Проте доки машина і зловмисники не знайдені. На місцях події працюють слідчо-оперативні групи. Правоохоронці вилучають відео з камер спостереження і реєстраторів авто, що проїздили мимо. Відкрито кримінальне провадження.

 

Міліціонери з'ясовують обставини стрільби і стверджують, що на їх пам'яті це перший такий масштабний обстріл міського транспорту.

 

 

comments powered by HyperComments