Як проходитиме свято «Містерії Купала»? (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 30 червня 2015, 23:34
Про це під час прес-конференції розповіла Олена Рибка, заступниця директора Національного літературо-меморіальному музею Г. С. Сковороди.
Як проходитиме свято «Містерії Купала»? (фото)

Як відомо, 4 липня в  Національному літературо-меморіальному музеї Г. С. Сковороди відбудеться культурно-мистецьке свято «Містерії Купала». «В Сковородинівці традиційно вже 12 років поспіль відбувається велике свято обласного масштабу, яке привертає увагу багатьох відвідувачів, – зазначила вона, – а цього року ми трохи додали «родзинок» до нашого свята. Відповідно, ми сподіваємося, що буде ще цікавіше».

До уваги відвідувачів – народні танці та співи, плетіння вінків, стрибки через багаття, вогняне шоу та багато іншого. Крім цього, пройдуть різноманітні майстер-класи, під час яких відвідувачі мають можливість не тільки навчитися різним видам народних промислів, і й особисто поспілкуватися з майстрами. «Музей пропонує широкий спектр не тільки розваг, а й майстер-класів, які дозволяють краще і глибше зрозуміти українські традиції, український фольклор, – розповіла Олена Рибка, – він дає можливість познайомитися з цікавими музичними гуртами Харківщини. На наших чотирьох співочих майданчиках будуть виступати різні музичні, фольклорні колективи з Харківської області».

Як було сказано, цього року свято «Містерії Купала» об’єднає як старі традиції, так і сучасні тенденції. Передбачається, що воно буде цікаве для всіх. «Цього року ми залучили не тільки наші традиційні колективи, які намагаються відродити і зберегти народну спадщину, автентичні народні інструменти, а й гурти, які займаються сучасним аранжуванням і є надзвичайно популярними серед молоді, – зазначила Рибка, – які виступають на фестивальних майданчиках не тільки в Україні, а й інших країнах». 

comments powered by HyperComments