Коли ж депутати міськради визначаться з важливим питанням?

Понеділок, 6 липня 2015, 17:45
Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін надіслав листа мерові Харкова Геннадію Кернесу, в якому наполягає на скликанні позачергової сесії міської ради.
райнін звернувся до кернеса

Причина - неодноразова відмова депутатів міськради розглядати питання про визнання Росії країною агресором.

У своєму листі Ігор Райнін нагадав мерові Харкова про те, що підготовкою диверсійних груп, які неодноразово здійснювали теракти в Харкові, займалися саме військові Росії.

Крім того, керівник Харківщини підкреслив, що на окупованих за допомогою російських військових територіях Донбасу, до цього дня гинуть мирні українці, а усі наміри української сторони зберегти можливість для діалогу з керівництвом Росії, лише провокують терористів на скоєння нових злочинів на території України.

Нагадаємо, в січні поточного року Верховна рада України прийняла постанову про звернення в ООН, Європарламент, ПАРЄ, Парламентську Асамблею НАТО, ОБСЄ, національним парламентам країн світу про визнання Російської Федерації країною-агресором.

Відповідні рішення ухвалили представницькі ради переважної більшості міст і селищ України.

У квітні поточного року рішення про визнання Російської Федерації країною агресором ухвалила Харківська обласна рада.

І тільки в самому Харкові депутати міськради відмовляються вносити питання про визнання Росії країною-агресором до порядку денного сесії.

«У зв'язку з цим вважаю необхідним на позачерговій сесії Харківської міської ради підтримати постанову Верховної Ради України і рішення Харківської обласної ради з вказаного питання», - резюмував керівник Харківської області у своєму листі, який є у виданні «Главное».

 

 

comments powered by HyperComments