У Харкові тепер є місце, присвячене різноманіттю релігій (фото)

Вівторок, 7 липня 2015, 13:17
У галереї «Авек» відбулося урочисте відкриття експозиції, присвяченої різноманіттю релігій минулого, зафіксованих в артефактах і архітектурі. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
різноманіття релігій

Ця виставка - перший крок на шляху до створення унікального «Музею релігій», мета якого пропаганда толерантності і боротьба з ксенофобією з раннього дитинства.

За словами Олександра Фельдмана, проект переслідує дві основних мети: освітню: дати можливість усім, хто бажає вивчати світові релігійні напрями сьогодення і минулого - і комунікативну: стати майданчиком для діалогу представників різних вірувань, релігій і деномінацій в мирному ключі взаєморозуміння і співпраці.

Із словами підтримки до організаторів приєдналися представники харківських релігійних громад. Усі вони зійшлися у важливості освітлення релігійних тем для широкої громадськості.

За словами представника харківської єпархії УПЦ протоієрея Сергія Белянова, люди прагнуть бути неподібними, вони хочуть бути оригінальними, у кожної релігії є відображення оригінальності культури, однак всіх людей об’єднує єдине – бажання, щоб їх розуміли.

Присутні відзначили, що центр покликаний об'єднати представників різних релігій.

Важливо, коли є дружба, коли люди поважають одне одного. Вірі треба вчитися. Слід жити за тими правилами, за якими жили предки, батьки, впевнений Мойше Москович, рабин Харкова.

У основі експозиції - реконструкції давніх храмів і святинь, розташованих в різних місцях Землі. Одні з них - Стоунхендж, кам'яні статуї Моаї з острова Пасхи, храм фараона Рамзеса в Єгипті, Стіна Плачу в Єрусалимі, Імперський собор в Аахені або Успенський собор в Києві - досить добре відомі широкій публіці.

Про інших же знають переважно тільки фахівці. Серед таких пам'ятників матеріальної і духовної культури людства Эрехтейон в Греції, Храм вогню Атешгях в Азербайджані, Скельний храм Кайласанатха і Храм Лотоса в Індії, Храм Неба і Храм Конфуція в Китаї, Храм написів у Мексиці.

 

comments powered by HyperComments