Кризові психологи продовжують працювати без державної підтримки

Юлія Гуш  |  Середа, 8 липня 2015, 14:41
Психологи Харківського відділення Асоціації спеціалістів по подоланню наслідків психотравмуючих подій відзвітували за рік своєї роботи.
Кризові психологи продовжують працювати без державної підтримки

Психологи з Асоціації розпочали свою діяльність ще за часів Майдану. Після того, як до харківського шпиталю прибули перші поранені, вони надавали психологічну допомогу вже там. За рік своєї роботи спеціалісти провели близько 2500 індивідуальних та групових консультацій. Але як зазначають психологи, вони не отримують жодної допомоги від держави, що, враховуючи специфіку роботи, є серйозною проблемою. На даний момент вони розраховують хіба що на допомогу з-за кордону. «Ми є інструментом підтримки, але не бачимо цієї підтримки від держави, – розповіла Марина Кехтер, – якщо людину батьківщина туди послала, то вони зобов'язані забезпечити їй реабілітацію».

Також психологи Асоціації надають допомогу не тільки військовим, а й вимушеним переселенцям та родинам загиблих. За словами Наталії Чернухи, всі психологи мають вищу освіту та свого часу пройшли навчання з кризової психології.

Докладніше в наступному матеріалі 

comments powered by HyperComments