DCH і обласна державна адміністрація створюють усі умови для приваблення інвестицій в область

Четвер, 9 липня 2015, 17:10
15-17 жовтня на Харківщині відбудеться форум AGROPORT – 2015. Сьогодні цій темі присвятили брифінг у ХОДА.
у харкові пройде AGROPORT – 2015

Цей український захід внесли до календаря ООН, проводять його у рамках заходу під назвою «Рік грунтів». Місциною для форуму буде Міжнародний аеропорт «Харків», інвестор – група DCH Олександра Ярославського.

У брифінгу взяли участь Марк Беккер, віце-губернатор ХОДА, Олена Дерев’янко – віце-президент DCH, директор Інституту грунтознавства і агрохімії - академік НААН Святослав Болюк, генеральний директор ПАО «Харківський тракторний завод» – Владислав Губін.

За словами Марка Беккера, Харківщина зараз відкрита для інвестицій, але треба постійно покращувати умови для їх залучення.

Олена Дерев’янко, у свою чергу, розповіла про проект AGROROPT, на її думку, це показовий взірець приватного та державного партнерства, де обласні владники, наука профільна, промисловість та інвестор співпрацюють задля отримання синергії.

Вона також акцентувала увагу аудиторії на тому, що AGROROPT є частиною комплексної програми групи DCH із залучення міжнародних інвесторів в економіку України в цілому, і, передусім, в економіку Харківської області.  За словами Олени Дерев’янко,  така робота є домінуючою для компанії. А ще вона розповіла, що навесні 2015 року почалася програма Ukraine : Just business (спільна з Мінзакордонних справ і ТВП України). Згідно з цією програмою, вже провели в кількох державах Європи бізнес-форуми, збираються у найближчому майбутті провести ще в кількох європейських країнах.

 AGROPORT є не просто масштабним і статусним заходом із розвитку підприємництва в агропромисловому комплексі Харківщини, а і драйвером підвищення інвестиційної привабливості регіону в глобальному масштабі. По суті, у рамках «Року грунтів» готуються умови  для інвестицій.

Владислав Губін також подякував за підтримку керівництво області і підтвердив, що «з приходом в облдержадміністрацію нової команди з'явилася та синергія, якої так бракувало при проведенні форуму минулого року». Він підкреслив, що AGROROPT – «не просто форум, і не ВДНХ. Це має бути такий же майданчик, як Ганновер, головний сенс роботи  - обговорення інновацій, для освоєння яких притягуються інвестиційні ресурси».

 

comments powered by HyperComments