Комунальні підприємства і надалі закриті для громадськості (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 9 липня 2015, 21:33
9 липня в Харківському кризовому інфоцентрі громадські активісти обговорили проблему закритості та протиправної діяльності комунальних підприємств Харкова.
Комунальні підприємства і надалі закриті для громадськості (фото)

За словами депутата Харківської міськради Дмитра Мариніна, на даний момент комунальні підприємства Харкова залишаються закритими акціонерними спільнотами. Він розповів, що напередодні надіслав запити в різні комунальні підприємства щоб дізнатися, як саме витрачаються кошти громади. Як результат, 34 підприємства відмовилися надати таку інформацію, а 19 жодним чином не відреагували на ці запити.

Також Маринін розповів про стан відкритих кримінальних справ по відношенню до посадових осіб комунальних підприємств. Наприклад, він зазначив, що проти одного з них вже відкрите кримінальне провадження за Статтею 299 КК – «Жорстоке поводження з тваринами».

Крім того, чимало було сказано про знищення зелених насаджень в Харкові. Як повідомляють громадські активісти, до цього зазвичай причетні представники комунальних підприємств. Проте особи, які займаються вирубкою дерев, зазвичай не надають жодної інформації про себе і на прямі запитання можуть зреагувати вкрай агресивно.

«Спилюють живі, зелені, зелені дерева, – розповіла Тетяна Пасинок, громадська активістка, – це відмивання грошей. Там працюють непрофесіонали. Вони крім того, що непрофесійно доглядають за деревами, вони кидаються на людей з пилами, погрожують, поводять себе неадекватно. Вони часто знаходяться в нетверезому стані. Тому зараз подані заявки, за якими буде порушено кримінальні справи»

За словами активіста «Громадської Варти» Валентина Бистріченка, одне спиляне дерево обходиться 8 тисяч гривень. Проте нікому не відомо, куди ці гроші діваються і де саме люди, які пиляють дерева, працюють. 

comments powered by HyperComments