Громадські активісти таки дочекалися визнання Росії країною-агресором (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 10 липня 2015, 23:53
10 липня під стінами міськради пройшов пікет. Активісти вимагали від депутатів нарешті визнати Росію країною-агресором.
Громадські активісти таки дочекалися визнання Росії країною-агресором (фото)

Того дня на позачерговій сесії міськради одним з питань, висунутих на голосування, було питання про визнання Росії країною-агресором. Саме такого рішення бажали громадські активісти, частина яких тоді була присутня на сесії. Перед її початком вони виконали державний гімн та скандували гасла «Слава Україні – героям слава!», що викликало роздратування з боку міського голови Кернеса. Хоча, як повідомляють свідки, майже всі депутати встали під час виконання гімну.

«Це вже не перша спроба поставити це питання на голосування, – розповів Сурен Кочарян, активіст харківського Євромайдану, – щоб визнати Росію країною-агресором. Це констатація факту. Існує постанова Верховної Ради України, яка діє по всій її території. Міський голова неодноразово заявляв про те, що не вважає Росію країною-агресором. Але якщо це буде зроблено, то це скоріш виглядатиме як результат домовленості між нашим міським головою та президентською вертикаллю влади – в даному випадку головою облдержадміністрації Райніним».

Міськрада таки визнала Росію країною-агресором. За це проголосували 69 депутатів, проти – 4. Загалом, проти такого рішення виступили Андрій Лесик і Олексій Перепелиця. Активісти, які були в залі, відреагували на них вигуками «Ганьба!». Ігор Вировець, Дмитро Маринін та Марина Єпішина, навпаки, цю ініціативу підтримали. 

comments powered by HyperComments