В Харкові мітингували на підтримку «Правого сектора» (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 12 липня 2015, 22:26
12 липня в Харкові відбувся мітинг на підтримку «Правого сектора». Подібні акції пройшли в інших містах України.
В Харкові мітингували на підтримку «Правого сектора» (фото)

Того дня на площі Свободи зібралося близько 200 чоловік. Серед них були як члени «Правого сектору», так і представники інших громадських організацій. Під час мітингу вони вимагали владу позбавити нардепа від «Опозиційного блоку» Михайла Ланьо депутатської недоторканості та привернути його до кримінальної відповідальності, а також відправити у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

«Жнець», «Правий сектор»: «Наскільки відомо, там відбулася сутичка між представниками міліції та одним із запасних батальйонів Добровольчого Українського Корпусу. Тому що бійці ДУКу намагалися закрити один з великих наркотрафіків. Бійці потрапили в засідки коли їхали до тієї точки. Пікет проводитися тому, що весь цей трафік, як ми дізналися, «кришує» депутат Верховної ради від Опозиційного Блоку на прізвище Ланьо. Тому ми зараз вимагаємо щоб з нього зняли депутатську недоторканність, щоб тих представників міліції, які причетні до цієї трагедії, посадили. А не так як завжди любить наша влада – спочатку сказати, а потім нічого не робити».

Після мітингу активісти рушили до приміщення управління Міністерства внутрішніх справ. Вони скандували гасла «Авакова у відставку», «Авакова на нари», «Революція», «Свободу патріотам» тощо. Як було сказано на мітингу, громадські активісти написали колективний лист-звернення на ім’я Петра Порошенка, в якому вони наголосили на необхідності відставки Авакова.

Фоторепортаж (частина 1, частина 2)

comments powered by HyperComments