В Харкові викрили ще одну наркоаптеку (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 13 липня 2015, 14:03
12 липня харківські активісти викрили аптеку, де продавали ліки, що містять наркотичні речовини.
В Харкові викрили ще одну наркоаптеку (фото)

Того дня до однієї з аптек, розташованих на вулиці Героїв праці, завітали громадські активісти та представники міліції. Там було об’явлено, що саме в цій точці продають без рецепту ліки, які містять кодеїн. Щоб впевненість в цьому, місцевий мешканець Юрій Гур’єв неодноразово робив тут контрольну закупку, при чому жодного рецепту від нього не вимагали.

«Перша моя закупка була тут, – розповів Гур’єв, – в руки дали дві пачки замість трьох. За законом, здається, три не можуть дати. Я після цього одразу повернувся назад і взяв третю. А вона дала мені води щоб тут запити. Є відео як я таблетки дістав, начебто запив і пішов. Це, мабуть, уже четверта контрольна закупка. Вона не питала рецепт. Не цікавилася».

Аптекарка Марина всі звинувачення заперечувала. Проте місцеві мешканці підтвердили, що до цієї аптеки нерідко навідуються наркозалежні задля того, щоб придбати відповідні препарати. Деякі з них не приховували свого позитивного ставлення щодо потенційного закриття даної точки та дякували активістам. Крім того, як підтвердження всього сказаного, за самою аптекою було виявлено смітник з чималої кількості пустих упаковок з-під цих таблеток.

Того дня громадський активіст  В’ячеслав Гриценко написав заяву на ім’я начальника Московського райвідділу Ігоря Назаренка про факт продажі препаратів, що містять наркотичні речовини. «Чи буде користь? Ну от ми зараз побачимо як буде реагувати міліція, – розповів він, – якщо тут буде продовжуватися торгівля наркотичними засобами, якщо їх не вилучать звідти, то ми можемо вважати, що так, як ми раніше робили, було правильним. Побачимо. Порівняємо два методи по закриттю точок, де торгують наркотичними засобами. Прогнози оптимістичні, бо ми намагаємося це робити в рамках закону».

comments powered by HyperComments