Бійцям АТО оформлять земельні ділянки на Харківщині

П'ятниця, 17 липня 2015, 13:30
206 учасників АТО подали заяви на отримання земельних ділянок на Харківщині. Про це повідомляє сайт "Статус кво".
Василь Саранча, начальник управління земельного кадастру

Про це розповів Василь Саранча, начальник профільного управління. Документи, які дозволяють розробку проектів із землеустрою, видали вже на 185 ділянок. 27 проектів вже завершили оформлювати.

Як відзначив Саранча, практика показує, що на оформлення земельної документації йде близько 6 місяців. Той, хто хоче одержати землю, подає копію паспорта, коду та заяву, а ще підтвердження статусу учасника АТО в облуправління. У цей же день документи надходять до районного управління, де йде перевірка, чи нема обмежень для використання землі. За день папери надходять в облуправління. У цілому уся процедура займає сорок п’ять днів, однак для учасників АТО вона робиться за двадцять. Потім боєць може обрати компанію, яка займатиметься розробкою проекту землеустрою, на це піде 3-4 місяці. Потім усі дані про власника вносять до Національної кадастрової системи.

За його словами, 166 заяв стосуютья виділення ділянок для ведення особистого сільського господарства (площа таких ділянок - до 2 га), 15 заяв надійшло на отримання земель для садової ділянки, 3 - для індивідуальної забудови. «Ділянка надходить у власність учасника АТО, але сільгоспземлі продавати не можна. Їх можна або обробляти або здати в оренду і отримувати доход», - відзначив Саранча.

 

comments powered by HyperComments