Громадські активісти виступили проти знищення зелених насаджень

Юлія Гуш  |  Субота, 18 липня 2015, 23:29
17 липня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція з приводу корупційних схем по спилюванню дерев в Харкові.
Громадські активісти виступили проти знищення зелених насаджень

Під час прес-конференції громадські активісти розповіли, як реалізуються схеми по «розпилу» бюджетних коштів та дали правову оцінку знищення живих зелених насаджень в місті. За їх словами, в Харкові продовжується незаконне спилювання цілком здорових дерев, на кожне з яких з міського бюджету виділяється по 8000-9000 гривень. Вони зазначили, що в інших країнах дерева вважаються важливою частиною міської інфраструктури, адже їх знищення вкрай негативно впливає на стан екології в місті та здоров’я його населення.

Активісти закликали громаду об’єднатися задля того, щоб зупинити знищення зелених насаджень.  Для цього небайдужі громадяни можуть зробити наступні кроки: зупинити спиляння дерев, викликати міліцію, зафіксувати цей випадок за допомогою фото- чи відеотехніки. Також був озвучений телефон «Громадської варти SOS», куди можна повідомити про подібні випадки (тел. 097 130 35 50).

comments powered by HyperComments