За борги у одного харківського олігарха забрали землю

Понеділок, 20 липня 2015, 11:45
Мова йде про Фельдмана. Нещодавно Вищий суд розірвав угоду Харківської міськради і ТОВ «Левада-сіті» про оренду землі (6,15 га).
у фельдмана відібрали землю

У 2012 році Харківська влада міста віддала в оренду «Левада-сіті» до 2014 року 12,81 га землі  (вул Лисаветинська,  район Левада).

На ній «Левада-сіті» збиралася звести готель, бізнес-центр,  житловий комплекс, кав’ярні, ресторани, будівлі адміністративно-ділового призначення.

Фактично міськрада виділила фірмі дві земельні ділянки площею 6,15 га та 6,66 га для будівництва першої та другої черги комплексу.

У 2014 році був зареєстрований новий договір оренди, згідно з яким приватники відмовлялись від двох ділянок площею 6,66 га.

За договором плата за оренду для «Левада-сіті» була в розмірі 0,87 млн грн. на рік. Але з середини 2013 року компанією припинено було виконання свої зобов’язань і утворилися борги. На початок серпня 2014 року сума боргу була 0,97 млн грн.

Після цього прокуратура звернулася до суду, требуючи розірвати договір і повернути землю в комунальну власність.

Поки справа розглядалася в судах, «Левада-сіті» часткового виплатила заборгованість, але її загальна сума  на вересень 2014 року збільшилася до 1,14 млн грн.

Проти задоволення позову прокуратури виступила третя особа – ТОВ «Промислова технічна компанія», яка заявила, що має спільну діяльність з ТОВ «Левада-сіті» й повернення ділянки порушує їх права.

Але суд з цим не погодився.

Колегія судів підтримала рішення судів попередніх інстанцій та постановила договір розірвати, а земельну ділянку повернути Харківській міськраді. Крім того, міськрада має право у судовому порядку витребувати погасити борг у 1,1 млн. грн. за оренду ділянки.

ТОВ «Левада-сіті» належить кіпріотським фірмам «АВЕК Юкрейн груп Ассет Менеджмент Лімітед» та «Есті суперчойс ентерпрайзес лімітед» Фірма зареєстрована за адресою: Харків, вул. Сумська, 70. За цією адресою зареєстровані фірми, які пов’язані з концерном «АВЕК». Це зокрема ПрАТ «АВЕК Холдинг» та ПАТ «Концерн АВЕК та Ко» . Також тут знаходиться «Галерея Авек».

Бенефіціаром концерну «АВЕК» є народний депутат Олександр Фельдман.

comments powered by HyperComments