На площі Свободи пройшла акція в підтримку мешканців Маріуполя (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 27 липня 2015, 17:19
26 липня в Харкові на площі Свободи відбулася акція «Маріуполь – це Україна». В ролі організатора виступила ГО «Євромайдан Харків».
На площі Свободи пройшла акція в підтримку мешканців Маріуполя (фото)

Акція в пройшла в підтримку мешканців Маріуполя, які розпочали безстрокову акцію проти виведення з Широкино добровольчих батальйонів. Активісти тримали в руках плакати з надписами «Маріуполь це Україна», «Немає віри терористам», «Не здавайте Українські землі». «Чи можна довіряти нашим лугандоським партнерам по перемовинах? Мабуть, відповідь для нас цілком зрозуміла, – розповів Ігор Рассоха, один з координаторів харківського Євромайдану, – чи можна довіряти нашим західним партнерам, які наголошують на всьому цьому непотребстві? У них власні інтереси. Вони щиро хочуть зупинити всю цю бійню. По-своєму, згідно власних інтересів».

Своє ставлення щодо цієї ситуації висловив і мешканець Маріуполя, з яким активісти зв’язалися по телефону: «Наші тут рік воювали. Ми їм допомагали. Окопи, бліндажі. Близько 20-ти чоловік загинуло на цих висотах. І їх так просто так віддавати – ну не розумно, сенсу нема. Донбас тут підтримує. Щоб громадський рух підняти. Ми починаємо сьогодні акцію. Нас поки що 30-40-50 чоловік. Завтра, сподіваємося, буде більше.  Поставили вже три намети. Один принесли військові. Ми проти демілітаризації».

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments