Трохи про те, як у Полтаві «Герпес» потрапив за грати (відео, фото)

Вівторок, 28 липня 2015, 18:18
Судове засідання у справі Кернеса та його помічників, яких звинувачують у побитті представників Євромайдану, сьогодні мало розпочатися об 11 годині. Однак з десятої біля приміщення суду зібралися мешканці Полтавщини та активісти громадських організацій. Будівлю суду, як і завжди, оточили огорожею, а також по периметру стояли міліціанти. Хоча, як зазначали журналісти видання «Полтавщина», цього разу правоохоронців було менше, ніж зазвичай.
гепа за гратами

Кернес на слухання справи приїхав завчасно, о 10.15 був уже на місці. Аби «Гепі» не заважали папараці, «великого пана» «захищали» від них 15 бійців у касках, балаклавах. Вони тримали чорні парасольки над мером і таким чином відвезли його на візку до зали засідань.

З «Гепою» прибули і його помічники-охоронці. Приїхали підтримати свого нерозлучного друга нардепи Писаренко та Михайло Добкін.

Слухати справу почали на десять хвилин пізніше запланованого. І як тільки засідання почалося, адвокати «Гепи» почали «турбуватися» про перенесення процесу на наступний раз. Яких причин тільки вони не навели, аби це здійснити. І прокурора нема, і приміщення не відповідає для хворого підсудного, і туалету нормального нема, і стан Кернеса не дозволяє. І щоразу, коли захисники «Гепи» вигадували причину, говорили повільно та не кваплячись. А адвокатів у Кернеса п’ять. І кожен набалакав на хвилин двадцять.

Поки адвокати захищали «Гепу», під стінами активісти з громадських організацій співали пісні з репертуару «Океана Ельзи» та «Ляпіса Трубецького», вигукували гасла «Гепу геть! Гепу на нари». А ще поставили імпровізовані гратки, туди посадили лялькового «Герпеса».

Справу у залі засідання нарешті почали слухати, однак процес тривав недовго. Кернесівська сторона почала наполягати на тому, що справу сфабриковано. Начебто, докази, які б свідчили про те, що постраждалі були дійсно представниками Євромайдану, відсутні.

І суд за «традицією» перенесли на 26 серпня. А ще суддя Антонов повідомив про дві ймовірні дати, тим самим дав зрозуміти, що засідань у справі Кернеса та його охоронців буде ще чимало. Суддя також припустив, що слухати справу можуть і 7, 14 вересня.

Після засідання Кернес швидко облишив приміщення суду. Мітингувальники ж, які протестували під стінами, почали обурюватися. Після цього вони намагалися прорватися до судді, аби той розповів, чого так довго тягнеться процес. Однак у активістів виник конфлікт із спецпідрозділом «Грифон». Потім протестувальники  поговорили із  Володимиром Шияном, головою Київського райсуду Полтави. Останній дав слово їм «переконати суддю Антонова більше не переносити засідання через технічні помилки».

comments powered by HyperComments