Чому Ігор Райнін не пройшов процес суспільної люстрації?

Юлія Гуш  |  Середа, 29 липня 2015, 20:52
Про це розповіли представники Харківської громадської люстраційної палати під час своєї прес-конференції.
Чому Ігор Райнін не пройшов процес суспільної люстрації?

Як раніше повідомляли представники ХГЛП, Ігор Райнін всупереч їх зверненням не пішов на відкритий діалог і не надав достатнього об'єму інформації про свою професійну діяльність. Світлана Резван, представниця Координаційної ради ХГЛП, розповіла, що в перший день перебування на посаді голови ХОДА до Ігоря Райніна завітали активісти, які розповіли йому про цю ініціативу та надали всі необхідні документи. Тоді він сам виголосив бажання пройти суспільну люстрацію і навіть опублікував люстраційне звернення від свого імені на сайті облдержадміністрації.

Після цього у представників ХГЛП було 30 днів для перевірки отриманої інформації, після чого мав би бути обраний день для проведення суспільної люстрації. Дата з різних причин переносилася.  Наприклад, наприкінці квітня Райнін висунув вимогу надати документи щодо складу журі. «Ми виконали вимоги, – зазначила Світлана Резван, – тричі ці документи губились десь в коридорах та кабінетах облдержадміністрації. Ми написали три офіційні листа на ім’я Ігоря Львовича, де ми пропонували самому вибрати день для проходження процедури».

«Голова облдержадміністрації як найвища посадова особа харківського регіону жодного разу не дав письмової відповіді, – розповів Федір Веніславський, представник координаційної ради ХГЛП, – чим грубо і цинічно порушив закон України про звернення громадян, який зобов’язує посадову особу дати відповідь протягом десяти днів». 

comments powered by HyperComments