«Самопоміч» закликає громадськість не допустити місцевих виборів у «чернігівському» форматі

Четвер, 30 липня 2015, 15:45
Проміжні вибори народного депутата України в одномандатному окрузі №205 в Чернігові пройшли за старими брудними виборчими технологіями. Підкуп виборців, випадки зловживання адміністративним ресурсом, непропорційний доступ кандидатів до ЗМІ, маніпулювання громадською думкою ускладнили для виборців формування та здійснення вільного волевиявлення.
тарас сітенко

Вибори на Чернігівщині показали абсолютну готовність трьох учасників процесу до послідовної руйнації громадянського суспільства та державності:

1) кандидатів, які задіяли всі механізми задля провокації того, щоб голосував не розум і сумління, а шлунок й інші примітивні потреби;

2) виборців, значна частка яких досі готова продавати своє майбутнє та майбутнє своїх дітей заради «хліба та видовищ»;

3) органів державної влади, від ЦВК, державних адміністрацій до дільничного міліціонера, які з цинізмом та байдужістю спостерігали за цим неподобством.

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори. Партія «Об'єднання «Самопоміч» докладе максимальних зусиль, аби не допустити так званого «чернігівського» формату під час місцевих виборів у Харкові. Про це заявив голова Харківського представництва громадської організації «Об'єднання «Самопоміч» Тарас Сітенко:

«Ми закликаємо всіх учасників процесу наступних виборів до органів місцевого самоврядування усвідомити, що будь-яка маніпуляція з вільним волевиявленням громадян – це злочин і зрада Україні. Вибори до органів місцевого самоврядування - це наріжний камінь повного перезавантаження та реформування держави. Наші нащадки нас не пробачать за втрачений шанс (можливо, останній) для повернення України до родини цивілізованого та заможного світу».

Спостерігачі нарахували десятки порушень на довиборах у Верховну Раду. Відкритий підкуп виборців «гречкою» ( продуктовими наборами ) набув масштабного розмаху. За різними оцінками, механізми непрямого підкупу виборців охопили понад 40 000 жителів, які проживають на території одномандатного виборчого округу №205. Проте у ЦВК стверджують, що голосування пройшло у відповідності з вимогами виборчого законодавства і без суттєвих порушень. Подібна риторика притаманна Центрвиборчкому, який неодноразово під час виборів пасивно реагував на заяви щодо порушення виборчого права.

Тож восени, під час місцевих виборів у Харкові не варто розраховувати, що державні органи будуть об’єктивними та неупередженими. Тому «Самопоміч» закликає громадськість  до відкритої співпраці та захисту результатів народного волевиявлення.

«Переконаний, вибори в Україні можна виграти не лише за допомогою адмінресурсу або набитого гаманця. Здоровий глузд та активна громадянська позиція харків’ян  – переможуть. Місто потребує змін, які залежать від кожного з нас», — наголосив у своїй заяві очільник ХПГО «Об’єднання «Самопоміч» Тарас Сітенко.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments