Топонімічна група представила свої нові напрацювання (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 2 серпня 2015, 15:20
Під час чергового засідання представники харківської топонімічної групи оголосили свої нові напрацювання щодо перейменування вулиць Харкова.
Топонімічна група представила свої нові напрацювання (фото)

Цього разу їх робота була особливо продуктивною. Було вирішено проїзд Червонопартизанський перейменувати на проїзд Ковалівського, пров. Червоношляховий – на пров. Оксамитовий, вул. Щорса – на вул. Симона Петлюри, в’їзд Щорса – на в’їзд Сердюківський, вул. Червоного Жовтня – на вул. Мурока, вул. Червону Алею – на вул. Києво-Печерську, вул. Червону – на вул. Миколаївську, в’їзд Червоний – на в’їзд Петропавлівський, вул. Червоні Ряди – на вул. Ярмаркові Ряди, пров. Червоноармійський – на пров. Третякова, вул. Червонобаварську – на вул. Баварську, вул. Червоножовтневу – на вул. Конторську, вул. Червоної Зірки – на вул. Генерала Чупринки, пров. Червонопартизанський – на пров. Барвінського, вул. Селявкіна – на вул. (єпископа, архієпископа) Ярещенка, пров. Союзний – пров. Семеренка, вул. Стаханівську – на вул Щоголівську, вул. Тевелєва – на вул.Кузьми Білоконя, пров. та в’їзд. Тевелєва – на пров. та в’їзд Білоконя, вул. Тельмана – на вул. Новодворської, вул. Тельмана – на вул. Чинбарів, вул. Тимурівців – на вул. Стадницьку, вул. Тинякова – на вул. Багряного, пров. Тиняковський 1 – на пров. Косарєва, пров. Тиняковський 2 – на пров. Черкашина.

Також була всунута ідея змінити вул. Фабріціуса на вул. Берцала чи вул. Володимира Пасічника, селище Фрунзе – на селище Княже, вул. Дацька – на вул. Балтійську, вул. Івана Минайленка – на вул. Прутську, в’їзд Петровського – на в’їзд Чонгарський, вул. Соколова – на вул. Канівську, вул. Косіора – на вул. Володимира Великого, вул. Орджонікідзе – на вул. Святослава Хороброго, в’їзд Фрунзе – на в’їзд Княжий, вул. Корка – на вул. Леоніда Бикова, вул. Краснопартизанську – на вул. Петра Черемського, вул. Доброхотова – на вул. Василя Цвєткова, вул. Ілліча – на вул. Архипа Люльки, вул. Колгоспну – на вул. Господарську, вул. Посівкомівську – на вул. Фермерську, в’їзд Колгоспний – на в’їзд Шпаковського, вул. Радгоспну – на вул. Івана Піддубного, пров. Радгоспний – на пров. Бориса Андреєва, вул. Раковського – на вул. Тимченка, просп. Постишева – на просп. Малої, пров. Свердлова – на вул. Ганни Ченг.

Все це – «чорновий список», який може бути відредагованим. Крім того, представники топонімічної групи мають намір ще раз переглянути наявні списки щодо перейменування харківських топонімів.  

comments powered by HyperComments