Анатолій Бабічев розповів про зміни в сфері освіти (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 5 серпня 2015, 15:45
4 серпня під час прес-конференції директор департаменту науки та освіти Анатолій Бабічев розповів про реформи в сфері освіти.
Анатолій Бабічев розповів про зміни в сфері освіти (фото)

Під час заходу Анатолій Бабічев розповів про підготовку до нового навчального року та нововведення в сфері освіти: «Зараз Верховною Радою та Міністерством освіти і науки розглядаються два нових законопроекти – про загальну середню освіту та про професійну освіту, який вже майже готовий, – зазначив він, – думаю, що закон про професійну освіту буде ухвалений Верховною Радою восени. Принаймні, Міністерство це нам обіцяє. Закон вже оцінили експерти та зробили певні висновки».

Бабічев зазначив, що змін зазнала і система фінансування навчальних закладів. «Набув чинності новий бюджетний кодекс. Змінилася схема фінансування навчальних закладів. Це особливо стосується шкіл області. Тепер вони залежно від підпорядкування району чи місту фінансуються за рахунок освітніх субвенцій держбюджету місцевим бюджетам». Що стосується інших фінансових питань, то за словами Бабічева, на даний момент немає заборгованості у виплатах педагогам.

Також Анатолій Бабічев розповів про успіхи харківських школярів. Він зазначив, що випускники Харківської області за результатами ЗНО отримали найкращі оцінки за останні 8 років. Загалом, Харків посів третє місце після Києва та Львова. В 9 школах області є по два випускника, які набрали по 200 балів. Також він відзначив успіхи харківських школярів на різноманітних конкурсах та олімпіадах. 

comments powered by HyperComments